Nabehandeling Dag 2

Vandaag de dag van de ACT, dit was geen makkelijke dag voor Anne.
Vanmorgen hadden we een verdovende creme op 2 plekken gesmeerd waar het infuus aangeprikt kon worden.
Helaas ging dit de eerste keer niet goed, ze kregen er geen bloed uit. Saskia heeft  de naald een paar keer geprobeerd te verschuifen in de ader, dit mocht ook niet baten. Nu is het op die plek opgezwollen en vlekkerig.
Poging twee ging gelukkig wel goed. Saskia nam 2 grote spuiten bloed af. Dit voelde voor Anne niet prettig. 
Nadat ze op de foto ging met het bloed, werd ze misselijk. Alles begon te tintelen en ze kon haar ogen niet openhouden.  Haar huid begon rode vlekken te tonen en ze begon te trillen. Ze had moeite met ademhalen, gelukkig ging dit na een tijdje snel voorbij.

Na de bloedafname kreeg Anne twee infusen, een ijzer infuus en een cholin infuus. Na deze infusen hadden we een uurtje pauze. Wij gingen terug naar het hotel en aten een broodje. 

Toen we om 1 uur terug kwamen kreeg Anne de bloedstamcellen terug via het infuus. Er werden 3 soorten cellen uitgezocht, de Dendritic cellen om het imuumsysteem te herstellen, neurocellen voor het neurosysteem en macrophages voor het zenuwstelsel.

 Nadat Anne al deze cellen had ontvangen, werd ze door Nadine meegenomen. In dezelfde ruimte als waar de stamcel therapie plaatsvond, kreeg Anne hier nu injecties in de littekens. Anne had nog regelmatig last van de littekens, ze zwollen op of ervaarde een scherpe pijn in de onderrug. Volgens Nadine kwam dit doordat de onderliggende zenuwen beschadigt zijn. De injecties moesten de littekens zacht maken zodat de zenuwen makkelijker kunnen herstellen.

We hadden ook hier de verdovende creme opgesmeerd en ook kreeg Anne een verdovende injectie. Toen de injectie voor het verzachten van het litteken ingebracht werd, schoot Anne omhoog van de pijn. Na nog even proberen zei ze dat ze graag wou stoppen; het deed echt te veel pijn.

De pijn hield nog wel even aan en vanavond heeft ze er opnieuw last van gekregen.

Nadat alles bij Infusio was afgerond, gingen we door naar het Main Taunus Zentrum. Hier hebben we even rondgelopen. Anne rust nu lekker uit op haar kamertje. Ze is moe en heeft het gehad voor vandaag. Zin in morgen heeft ze niet, maar ze weet dat er morgen weer belangrijke infusen te wachten staan.