Dag 2

Na een redelijk goede nachtrust werden we weer om 08:15 uur opgehaald.

Vandaag is het De dag van de Arbeid en dat betekent winkels gesloten en bijna geen auto's op de weg. We komen al snel aan maar moeten een lange tijd buiten in de kou wachten want ook in dit gebouw van 12 verdiepingen hoog is er bijna geen medewerker te bekennen. Na lang wachten, bellen etc. ziet een bouwvakker ons en laat ons via een achterdeur naar binnen.

Eenmaal in de kliniek mag Anne zeer aangenaam beginnen. Ze mag in het Lymfedrainage-pak. De naam behoeft geen uitleg.

Anne wordt in het pak geritst, de machine wordt uitgelegd en ze mag zelf bepalen hoeveel druk ze op haar lijf wil hebben en wat ze aankan. Dit is fijn!

Na een uur mag Anne weer naar de ligstoelen om een infuus aangeprikt te krijgen. Ze krijgt Ozon Therapie. Eerst word er een infuus aangeprikt die als volgt word aangeloten op een machine. Die machine zorgt ervoor dat het bloed via het infuus omhoog gaat. Zo'n 200cc bloed word opgepomt en word vermengt met ozon in een soort fles. De fles word regelmatig geschud.

Deze was niet fijn voor Anne.

Daarna kreeg ze een Meyers Cocktail, dit is een roze gekleurd infuus die voornamelijk vitamine B12 bevat, dit helpt bij de ondersteuning van de Ozon die ze hiervoor toegediend kreeg. 

Tussendoor maken we kennis met de rechter buurvrouw van Anne, een Noorse jonge dame die helemaal alleen naar Frankfurt is gekomen. Links oudere mensen uit Amerika.

Vervolgens kreeg ze haar laatste infuus, de Thymus. Als laatste mocht ze in het laserbed. Dit is een soort zonnebank die fel, infrarood licht geeft. Dit helpt tegen verschillende soorten pijn en stimuleerd de bloedsomloop en spijsvertering.

Wanneer we weer terug zijn zie ik leuke, lieve en warme berichtjes en of vragen voorbij komen op facebook en messenger, één berichtje leidde tot een telefoontje van de SteenwijkerCourant............. We zijn benieuwd!